onsdag 15. februar 2017

Mat, mat og atter mat

Me står føre nokre dagar med teambuilding på Hardangervidda, og det er inga fare for at me skal svelte. Denne gongen heller.... Me er eigentleg ein gjeng med matvrak (nokre meir uttalt enn andre), og fleire av oss har eit anstrengt forhold til tørka mat. Eg for min del tenkjer at ein får nok tørrmat på dei turane der vekta på bagasjen er viktig. For ein femdagers på vidda derimot.....kan ein unne seg luksusmiddag ala "heimelaga fjordland". Og omtrent slik ser det ut når me driv og lagar til det:

Mmmmmm.....deilige råvarer.

Ein må ha skikkelege porsjonar sjølvsagt. Ikkje nokon slankeleir me skal på heller!

Kyllinggryte og stroganoff ala Linda

Gryteklar middag ala Anders.
Pasta med ostesaus, bacon og kikerter til venstre.
Kjøtt og grønsaker i midten, skal akkompagnerast av potetmos.
Pasta med tomatsaus og kalkunpølser til høgre. 

Dette funkar slik at me lagar middag som heime, vakuumpakka den og hiv den til frysing. Den held seg som regel kald bakerst i bilen til den kjem i pulken, oftast i temperaturar som gjer at han held seg frossen/semifrossen over mange dagar. Ved tilberedning hiv me heile pakken i kjelen og varmar han. Når han er ferdig varma, skjer me hol på posen og tømer herlegheita i matbollen. Langt betre enn tørrmat og like lite oppvask :) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar